C

MAR ARZA_ PREMI SENYERA d'ARTS VISUALES 2021

'PALABRADORA' ha sigut l'obra de MAR ARZA mereixedora del Premi SENYERA d'Arts Visuales 2021.

El jurat format per Nuria Enguita, Alícia Ventura, Gertrud Gómez, José Luis Cueto i Juan Ángel Sánchez Abellán, ha valorat la trajectòria de l'autora, ressaltant la utilització de l'element tèxtil en l'obra a concurs i la inclusió del text com a element de memòria, la ruptura del text unívoc i la creació de forma a través de la paraula.

Sota el lema "Llaurar amb la palabra" l'obra creada per Mar Arza és una llarga tela de tafetà teixit en un teler manual, on el fil i la tela s'intercalen. La tela es torna pàgina i las pàgines del text es confonen entre els trossos de la tela. Segons explica la pròpia autora "brodar, teixir o trenar és una activitat de buit i plenitud a la volta, que reconeix un instant present com a etern, una acció que participa d'un mecanisme suspés en el temps".

Per a Mar Arza en la seua obra "el fil pareix ser l'escriptura particular que posa ordre en el caos i uneix allò aparentment discordant en un mateix plànol. Un teixit de dimensió transcendent, si es té en compte que convergeix amb alló  més íntim del ser humà, la seua consciència".

https://www.europapress.es/valencia/noticia-palabradora-atorga-mar-arza-premi-senyera-darts-visuals-20220110150525-html

 

 

CÀNEM GALERÍA

  Antonio Maura, 6,
Castelló de la Plana, 12001 , (Castelló)

  964 22 88 79

  670 369 847

HORARI

De dimarts a dissabte de 17: 00h a 21: 00h

Altres horaris amb cita prèvia