C

2024

LUX. DIBUIXOS D'ISIDRE MANILS 2018-2023

Inauguració 17 de febrer de 2024 a les 12h.
Del 17 de Febrer al 20 d'Abril de 2024
L'EXPOSICIÓ ES PERLLOGA FINS AL 27 D'ABRIL 

NULLA DIES SINE LUX. ELS DIBUXOS D'ISIDRE MANILS

"La frase afortunada del pintor grEC Apel·les, "Nulla dies sine linea", ens diu que no hem de passar ni un sol dia sense pintar, sense escriure també una línia. Això és el que fa Isidre Manils amb el dibuix. Parafrasejant la cita clàsica, le done un altre significat. Interprete aquests dibuixos com la clara voluntat de no estar ni un sol dia sense la recerca de la llum: "Nulla dies sine lux".

El paper és de qualitat i desprèn una intensa llum blanca, l'artista inicia el seu ritu i converteix la superfície lluminosa en una altra del tot fosca, ho fa utilitzant el carbó de Siberia. Aconsegueix el més profund dels tons del negre i un cop davant d'aquesta foscar va a trobar la llum blanca novament, traient el polsim a base d'esborrar, de treure matèria. [...]

Els seus dibuxos i també la pintura són un manifiest artístic de l'evanescència, de la lleugeresa extrema. A mida que trau matèria fosca deixa que les imatges del món se depositin vitalment, caiguin com vels, com vapor, como a fum, como alens de vida sobre la subtil superfície del paper".  Jesús Martínez Clará

pdf Fulla premsa

SOC BOSC ELIDA MAIQUES | ANNA SOLER CEPRIÀ

Del 4 de Maig al 28 de Juny 2024
Inauguració a les 12 h.

El projecte SOC BOSC defén una ètica d'interdependència entre generacions, cultures i espècies. El seu objetiu és entrellaçar art, terrritori, vida, arbres i comunitat humana. Un bosc és un ésser col·lectiu.

El projecte va començar en 2015 amb la creació d'una sèrie de dibuixos botànics, unint-se al 2017 la recol·lecció de llavors, plantació d'arbres i incorporant tallers de vida silvestre/art amb l'escola local i altres comunitats. En 2021 el proecte de llarg recorregut SOC BOSC d'Elida Maiques, se centre en el cant dels ocells, l'antropologia musical i l'arquologia, culminant en una perfomance al bosc, base del curtmetratge codirigit per Anna Soler Cepriá del mateix títol i que acompanya la mostra. En esta pel·lícula trobem patrons del cant dels ocells interpretats per humans, però també patrons de música tradicional incorporada a la conversació entre ocells i humans. Música ambiental interpretada i captada en el cor del bosc.

pdf Fulla premsa

CÀNEM GALERÍA

  Antonio Maura, 6,
Castelló de la Plana, 12001 , (Castelló)

  964 22 88 79

  670 369 847

HORARI

De dimarts a dissabte de 17: 00h a 21: 00h

Altres horaris amb cita prèvia